Verzekerde zorg
Je hebt een verwijzing gekregen van de huisarts om naar een psycholoog te gaan. Hoe nu verder?
Je hebt vast al verschillende websites van psychologen bekeken en je hebt een goed gevoel bij wat je hier ziet en leest. Dan zou ik het fijn vinden als je me eerst even belt of een bericht stuurt via de mail. Jij kunt mij globaal vertellen hoe het zo gekomen is dat je hulp zoekt en wat je graag zou willen en ik kan inschatten of je bij mij op het juiste adres bent of ik geef je een advies als ik denk dat je iets of iemand anders nodig hebt.
Als de ‘klik’ er is, dan meld je je aan via de website van 1NP.nl door je gegevens in te vullen en de verwijsbrief te uploaden. Binnen enkele weken plannen we je intake in.
1NP heeft contracten afgesloten met alle zorgverzekeraars. Dat betekent dat de gesprekken vergoed worden vanuit de basisverzekering. Je betaalt alleen  je eigen risico voor het jaar waarin de gesprekken plaatsvinden (minimaal 385,- euro, afhankelijk van de verzekering die je hebt afgesloten).
De intake bestaat uit 1 of 2 gesprekken. Tijdens de intake gaan we samen een beeld vormen van wat er speelt in het hier en nu en hoe we dat beter kunnen begrijpen als we je hele verhaal meenemen. Daarnaast bespreken we wat je graag zou willen veranderen en hoe we dat het beste zouden kunnen doen. Als je akkoord bent met het intakeverslag en het behandelplan dan starten we de behandeling.
De mensen die bij mij in behandeling zijn hebben vaak lichte tot matig ernstige klachten die gaan over angst, stemming, rouw, trauma en/of stress. We spreken elkaar live bij mij in de praktijk, online is ook een optie. De gesprekken duren 60 minuten, vinden om de week plaats, gemiddeld 8 a 10 keer. Daarna evalueren we of een vervolg nodig is of we gaan over tot afronding.